W ubiegłym roku odkryłam doskonały smak zapieczonych z serkiem brzoskwiń. Cudownym smakiem miękkich brzoskwiń chciałam podzielić się też na grillu z Rodzicami.
Pierwsze brzoskwinie jeszcze nie są idealne ale dodałam im smaku skarmelizowanym brązowym cukrem i mocno owocowa oliwą a całość podkręciłam kolendrą i pieprzem.
Zapraszam:)
Grillowane
brzoskwinie z kozim serkiem
na
osobę
1
brzoskwinia
duża
łyżka śmietankowego serka koziego
łyżeczka
posiekanej świeżej mięty
szczypta
młotkowanej kolendry
łyżeczka
brązowego cukru trzcinowego
pół
łyżeczki miodu
łyżka
oliwy Gran Fruttato Monini
Umyłam
i wypestkowałam brzoskwinie. Polałam je połową oliwy i obtoczyłam
w cukrze. Grillowałam na tacce najpierw dolną część a następnie
przeciętą stroną tak aby powstał apetyczny wzór kratki a
brzoskwinia zmiękła. Do bardzo gorących miejsc po pestkach w
brzoskwiniach nałożyłam po łyżeczce serka, posypałam miętą,
kolendrą (i / lub pieprzem). Całość polałam resztą oliwy Gran
Fruttato Monini wymieszaną z miodem. Najlepiej smakują jeszcze
ciepłe.
Lubię:)
OdpowiedzUsuń