czwartek, 11 grudnia 2014

Świąteczny szybki deser

Za namową Just Mousse przygotowałam dwie propozycje na nadchodzące święta. Obie proste i szybkie - bo na takie miałam czas.:) 
Just Mousse to o prostu przeciery owocowe z odrobina cukru, skrobi ryżowej i witaminy C. Produkowane są z polskich owoców (nie mówię oczywiście o bananowym:)). Wolne od glutenu i co ważne dla niektórych - wegańskie:). 
A co było dla mnie ważne? Po prostu mi zasmakowały na tegorocznych targach Natura Food. Co więcej produkowane są w pobliskich Pabianicach. Dla mnie bomba:).

Na początek deser. 
Zawiera tylko cztery składniki -  ponieważ użyłam najlepszych to jest pyszny. Możesz zrobić dowolną ilość. Decyzja należy do Ciebie. Możesz zjeść od razu po przygotowaniu. Możesz poczekać. Pełen luz. 
Idealny jeszcze przed świętami. Sprawdzi się też na Sylwestra i w karnawale. Jest smaczny, prosty, bez gotowania czy pieczenia.Ale co najważniejsze jest doprawdy błyskawiczny.

Jogurtowy deser o piernikowej nucie.
(na 2 porcje)

1 Just Mousse gruszkowy
kilka pierniczków  min 4 na porcję (dostałam od siostry)
naturalny, gęsty jogurt (użyłam domowego ale Ty  możesz użyć greckiego itp:)
dla odważnych pół łyżeczki soku z imbiru (powinno być lekko pikantne)
odrobina oleju do wysmarowania foremki (niekoniecznie)

Naczynko deserowe (może też być filiżanka lub kieliszek) lekko natłuściłam olejem. Pierniczki drobno pokroiłam. Wymieszałam mus z imbirem. Wysypałam naczynko okruszkami i nałożyłam łyżkę zimnego jogurtu. Posypałam pierniczkami i nałożyłam mus gruszkowy. Na to znów jogurt, pierniczki, mus i jogurt. Całość tuż przed zjedzeniem posypałam chrupiącymi pierniczkami.

Smacznego!






2 komentarze:

Dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie. Twoje uwagi ukażą się po zatwierdzeniu:)

Drukuj przepis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...