Niedziela miała wyglądać inaczej. Niestety pogoda popsuła plany i zamiast smołowania dachu na działce u przyjaciół był bieg terenowy przez las w deszczu połączony z ciągnięciem rowerków i pieczenie pizzy.
Przepis ten sam co tutaj.
A na wierzch znów poszły szparagi, (ale w innej odsłonie), dla dzieciaków prosta pizza bianca z ziołami i pomidorem i jako uzupełnienie pizza bianca z ziołowymi pieczarkami.
Było smacznie i prosto oraz bardzo wesoło;)
Każdą pizzę piekłam 7 minut:) w maksymalnie rozgrzanym piekarniku. Bazą zamiast sosu pomidorowego była oliwa roztarta z czosnkiem, solą, pieprzem i natką.
Po kolei :)
Pizza z białymi szparagami
garść oregano świeżego
odrobina posiekanej natki pietruszki
pomidor malinowy
odrobina pecorino
Pizza ze zielonymi szparagami:)
zielone szparagi,
dużo zielonej pietruszki
Pizza bianca z ziołami i pomidorkami
duuuża garść natki i tymianku
pół pomidora malinowego (nie zdążyłam zrobić zdjęcia)
Pizza z pieczarkami ziołowymi
Posiekane i usmażone na oliwie pieczarki
duża garść swieżego tymianku, oregano i natki
odrobina pepperoncino
ser typu camembert
Pizza z mieszanymi szparagami
mieszane szparagi
kilka plasterków dobrej szynki
świeże zioła - oregano i bazylia i dużo tymianku
I tak w 2 h powstał bardzo przyjemny posiłek.
Pięknie wyglądają. I jakie cieniutkie ciasto!
OdpowiedzUsuń