Zapraszam.
Grillowany halibut na ciepłej sałatce z bobu
na
4 porcje
500
g filetu z halibuta
4
łyżki oliwy cytrynowej Monini
4
łyżki lemoniny Monini
duża
szczypta soli morskiej
łyżeczka
świeżej posiekanej mięty
łyżeczka
świeżego posiekanego koperku
Filety
z halibuta marynowałam przez 15 minut w mieszance oliwy cytrynowej,
lemoniny, soli oraz mięty i koperku.
Grillowałam
na dużym ogniu na tacce 3 minuty z jednej i 2 z drugiej strony.
Podałam na ciepłej sałatce z bobu.
Ciepła
sałatka z bobu
500 g młodego bobu
łyżka solonych kaparów
ziarenka z połowy laski wanilii
4 łyżki lemoniny Monini
2 łyżki oliwy BIOS Monini
szczypta białego pieprzu
łyżeczka listków świeżej mięty
Ugotowany
bez soli bób obrałam z łupinek. Oliwę cytrynową, posiekane i
lekko opłukane kapary, lemoninę oraz wanilię i pieprz podgrzałam
na najmniejszym ogniu ( z boku grilla) przez kilka minut – nie
gotowałam !!!. Do ciepłego sosu dodałam miętę oraz bób.
Wymieszałam chwilę pozwoliłam przejść sałatce aromatem i po 5
minutach podałam z halibutem.
Bób mozna przygorowac wcześniej i zabrać ze sobą na grilla. Podgrzać z sosem i podawać.
Oj tak, grillowane ryby sa pyszne i zdrowe. A salatka z bobu tez pysznie sie zapowiada!
OdpowiedzUsuń@Maggie - oj tak - sa pyszne :) Sałatka świetnie smakuje tez solo - ale dla mnie ten duet to ideał:)
OdpowiedzUsuńAle bym bobu zjadła :)
OdpowiedzUsuń