Po długiej nieobecności związanej ze sprawami osobistymi spotkała mnie nadzwyczaj miła niespodzianka.
Mój przepis na Toskańską Focaccię z sezonowaną słoniną http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=310 i tutaj : http://cosdobrego.blogspot.com/2011/08/focaccia-moja-miosc.html ,
który brał udział w Sierpniowej edycji konkursu na Kulinarny Blog 2011 Roku zyskał uznanie Piotra Bikonta i został przez niego wyróżniony. Nagrodą dla mnie jest uznanie oraz publikacja mojego przepisu w prawdziwej książce kulinarnej.
Piotr Bikont napisał:
"Ze specjałów zagranicznych wyróżniłem takie, które stosunkowo łatwo dają się przenieść w polskie realia (n.p. nie wymagają zbyt wiele składników trudno jeszcze u nas dostępnych). Focaccia toskańska to przepis z jednej strony "hardkorowo" włoski, jednocześnie jednak zda się pachnieć zaskakująco swojsko."
Nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo cieszy mnie zauważenie mojej pracy przez tak znakomitego krytyka.
Wam dziękuję za głosy i proszę o więcej.
Pozdrawiam
Ps: Poniżej źródło mojej inspiracji - Focaccia zjedzona we Włoszech w Lucce w uroczej knajpce.- To było prawie dokładnie rok temu- cudowne chwile podrózy poślubnej. Tym większa radość:).
Agnieszka
Gratulacje! I życzę dalszych sukcesów!
OdpowiedzUsuńdziękuję:) - i serdecznie pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń/gratuluję.! muszę się w końcu zmotywować i sama ją przyrządzić! (:
OdpowiedzUsuń