niedziela, 25 września 2011

Pierwszy sukces:)

Po długiej nieobecności związanej ze sprawami osobistymi spotkała mnie nadzwyczaj miła niespodzianka.

Mój przepis na Toskańską Focaccię  z sezonowaną słoniną  http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=310 i tutaj : http://cosdobrego.blogspot.com/2011/08/focaccia-moja-miosc.html ,
który brał udział w Sierpniowej edycji konkursu na Kulinarny Blog 2011 Roku zyskał uznanie Piotra Bikonta i został przez niego wyróżniony. Nagrodą dla mnie jest uznanie oraz publikacja mojego przepisu w prawdziwej książce kulinarnej. 

Piotr Bikont napisał: 

"Ze specjałów zagranicznych wyróżniłem takie, które stosunkowo łatwo dają się przenieść w polskie realia (n.p. nie wymagają zbyt wiele składników trudno jeszcze u nas dostępnych). Focaccia toskańska to przepis z jednej strony "hardkorowo" włoski, jednocześnie jednak zda się pachnieć zaskakująco swojsko."

Nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo cieszy mnie zauważenie mojej pracy przez tak znakomitego krytyka.

Wam dziękuję za głosy i proszę o więcej.

Pozdrawiam

Ps: Poniżej źródło mojej inspiracji - Focaccia zjedzona we Włoszech w Lucce w uroczej knajpce.- To było prawie dokładnie rok temu- cudowne chwile podrózy poślubnej. Tym większa radość:).


Agnieszka

3 komentarze:

  1. Gratulacje! I życzę dalszych sukcesów!

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję:) - i serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. /gratuluję.! muszę się w końcu zmotywować i sama ją przyrządzić! (:

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie. Twoje uwagi ukażą się po zatwierdzeniu:)

Drukuj przepis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...