niedziela, 22 maja 2011

Śniadanie



Dziś kolejna propozycja śniadaniowa. Prosta, szybka, pyszna. 
Zapraszam na jedną z naszych ulubionych past śniadaniowych. Dla mnie wspomnienie dzieciństwa. Tam spoiwem było masło - tutaj jest majonez. To jedyna różnica - bo jajka są wciąż z tego samego źródła - czyli od Babci. 
Ciekawa propozycja również na podwieczorek dla dzieciaków. Zwłaszcza, że mogą pomagać w przygotowaniach. Alternatywa dla kupowanych w sklepie past.
Składniki są tylko 3 jesli nie liczymy pieprzu i ewentualnie soli.


Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

3 jajka ugotowane na twardo
posiekany szczypiorek
3 łyżeczki majonezu.

Jajka siekamy nożem, lub krajalnicą do jajek. Wrzucamy do miski - dodajemy majonez i szczypiorek i ewentualnie pieprz i sól. Mieszamy wdelcem - rozgniatając ewentualne wieksze kawałki. 
Gotowe. Można przechowywać w lodówce - szczelnie zakryte do 36h. 
Życzę smacznego:)


A na śniadanie były jeszcze bułeczki i dżem truskawkowy od Mamy. Oraz oczywiście kawa z mlekiem. Moje K. robi najlepszą;)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie. Twoje uwagi ukażą się po zatwierdzeniu:)

Drukuj przepis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...