Dziś kolejna propozycja śniadaniowa. Prosta, szybka, pyszna.
Zapraszam na jedną z naszych ulubionych past śniadaniowych. Dla mnie wspomnienie dzieciństwa. Tam spoiwem było masło - tutaj jest majonez. To jedyna różnica - bo jajka są wciąż z tego samego źródła - czyli od Babci.
Ciekawa propozycja również na podwieczorek dla dzieciaków. Zwłaszcza, że mogą pomagać w przygotowaniach. Alternatywa dla kupowanych w sklepie past.
Składniki są tylko 3 jesli nie liczymy pieprzu i ewentualnie soli.
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
3 jajka ugotowane na twardo
posiekany szczypiorek
3 łyżeczki majonezu.
posiekany szczypiorek
3 łyżeczki majonezu.
Jajka siekamy nożem, lub krajalnicą do jajek. Wrzucamy do miski - dodajemy majonez i szczypiorek i ewentualnie pieprz i sól. Mieszamy wdelcem - rozgniatając ewentualne wieksze kawałki.
Gotowe. Można przechowywać w lodówce - szczelnie zakryte do 36h.
Życzę smacznego:)
A na śniadanie były jeszcze bułeczki i dżem truskawkowy od Mamy. Oraz oczywiście kawa z mlekiem. Moje K. robi najlepszą;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz i zapraszam ponownie. Twoje uwagi ukażą się po zatwierdzeniu:)